
İDARE VE VERGİ HUKUKU
İdare hukuku; kamu yönetimi içinde yer alan kuruluşları ve bunların işleyişlerini, kişilerle ilişkilerini ve sorumluluklarını inceleyen, düzenleyen kamu hukuku dalıdır. İdari davalar ise kişilerin devlet ile veya devlet nezdinde ki şirketlere açtığı davalardır. İdari davalar; devlet kurumları tarafından yapılan işlere karşı idari yargıda dava açılması demektir. Bu yolla açılan davalarda idari eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğu denetlenir, yerindeliği denetlenmez. İdari davalar idare mahkemesinde, vergi mahkemesinde veya Danıştay’da açılır.
İdare Hukuku alanında profesyonel avukatlık ve danışmanlık hizmeti veren büromuz, bu alanda uzmanlaşmış kadrosu ile siz değerli müvekkillerimize gerekli tüm hukuki desteği vermektedir.
Vergi Hukuku; devletin tek taraflı olarak gerçek ve tüzel kişilere yüklediği hak ve yükümlülükleri, bu hak ve yükümlülüklere aykırılık halinde ise ortaya çıkabilecek olan cezaları ve uyuşmazlıkların çözümünü düzenleyen bir hukuk dalı olup Mali Hukuk içerisinde yer almaktadır.
Vergilendirmenin hukuki yönü ve düzeni, vergilere ilişkin hukuk kuralları, bunların sistematik olarak değerlendirilmesi, yorumlanması, uygulanması ve bunlardan kaynaklanan uyuşmazlıkların çözümlenmesi vergi hukukunun başlıca konularıdır. Anayasanın 73. Maddesi ile herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlü tutulmuştur. Uygulama alanının genişliği ve sık değişen Vergi mevzuatı nedeni ile özel uzmanlık gerektiren bu alan, ayrıca kamu maliyesi alanında da teknik bilgiye sahip olunmasını zorunlu kılmaktadır. Vergi Usul Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu, Katma Değer Vergisi Kanunu ve Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında ki Kanun, vergi hukukunun temel kanunları olup bunlar dışında da birçok özel kanuni düzenlemeler mevcuttur.
Vergi Hukuku alanında profesyonel avukatlık ve danışmanlık hizmeti veren büromuz, bu alanda uzmanlaşmış kadrosu ile siz değerli müvekkillerimize gerekli tüm hukuki desteği vermektedir.